Optional Sidebar Info

Any information can be placed in the sidebar to help your website visitors navigate your site.

To make a boxed heading like the one above, simply apply the H3 tag.

To make a box like this, assign the "sidebarlt" class.

You can do anything with a sidebar box. Insert images, ads or other web content.

Here's a text link.

To make a box like this, assign the "sidebardk" class.

You can do anything with a sidebar box. Insert images, ads or other web content.

Here's a text link.

Tanssituntien tuntikuvaukset

   
BALETTI Tunnit koostuvat tangossa, keskilattialla ja lattian poikki suoritettavista harjoituksista, jotka kehittävät kehon kannatusta, koordinaatiota, liikkuvuutta sekä tanssillisuutta. Tunneilla painotetaan tanssin perustekniikan vahvaa hallintaa, ja baletti onkin hyödyllinen tukilaji myös muiden lajien harrastajille. Hiomme piruetti- ja hyppytekniikkaa, leikittelemme klassisella liikekielellä ja työstämme monipuolisia koreografioita.

Ryhmät
:

Baletti I-II / valmistava (7-10v.)
Baletti II-III/ alkeet-perus (alk 10v.)
Baletti III / perustaso (alk. 11v. + aloittavat nuoret)
Baletti III-IV / kärkitossutunti + venyttely
Baletti IV / keskitaso (alk. n. 13v.)
Baletti V / jatkotaso
Baletti edistyneet

- Baletti III ryhmästä lähtien on suositeltavaa harjoitella kaksi kertaa viikossa. Tämä mahdollistaa kehon vahvistumisen kärkitossuilla tanssimista varten


Varusteet
:
Baletti I-II ryhmässä valkoinen balettipuku, kaikissa muissa ryhmissä vapaavalintaisen värinen balettipuku, puuterin sävyiset pehmeät balettitossut (ylemmillä luokilla myös kärkitossut) sekä balettisukkahousut. Halutessaan voi käyttää balettihametta tai shortseja, sekä tunnin alussa ihonmyötäisiä lämmittelyvaatteita. Hiukset nutturalla tai muuten napakasti kiinni!
Näytöksiä varten baletti III-ryhmästä lähtien tulisi olla vähintään yksi valkoinen ja musta balettipuku.
   
ESIBALETTI Tunnilla tanssitaan balettiin painottuvaa lastentanssia, jossa opitaan oman kehon tuntemusta ja hallintaa, sekä musiikin ja rytmin hahmottamista, tanssitekniikkaa ja perusasentoja. Tunti sisältää luovia ja leikkisiä harjoitteita. Ryhmä 5-7 vuotiaille.

Varusteet:
Vapaavalintainen tanssipuku, tossut ja vesipullo. Hiukset kiinni.
   
NAPEROTANSSI Leikin kautta tutustutaan tanssin perusteisiin. Tilan, muodon, musiikin ja rytmin hahmottamista. Luovia aiheita, jotka johdattavat lasta löytämään oman kehon ilmaisu-mahdollisuudet. Ryhmät 3-4 vuotiaille.
   
LASTENTANSSI Tutustutaan tanssin perusteisiin. Oman kehon tuntemusta, sekä tilan, muodon ja musiikin hahmottamista. Tanssitekniikkaa ikäkaudelle sopivassa muodossa. Luovia harjoitteita ja improvisointia. Tunti on suunnattu 5-7 vuotiaille.
   
DANCEMIX Dancemix on yhdistelmä eri tanssilajeja ikäkaudelle sopivassa muodossa. Tunti tutustuttaa nykytanssiin, jazz- ja showtanssiin, sekä hip hop-tekniikkaan. Tunneilla on improvisointia, koreografisia sarjoja, sekä kehonhuoltoa.
Tunteja on kaksi eri tasoa, 8-10 v. ja 11-13 v.
   
NYKYTANSSI Tunneilla kehitetään kehon kokonaisvaltaista hallintaa, sekä monipuolisia liikelaajuuksia. Nykytanssissa pyritään syventämään omaa kehon tuntemusta ja etsitään myös omakohtaista vapaata liikettä.
Tasoina sunnuntaisin perus ja keski. Perustyhmän alaikäraja 12 vuotta.
   
NYKY/LYRICAL
JATKO+EDISTYNEET
Tunnilla painotetaan nykytanssitekniikan ohella tanssiteknistä taituruutta ja haastetaan laajojen liikeratojen monipuoliseen käyttöön ja virtaavuuteen. Vahva liikkeellinen ilmaisu ja musiikin inspiroima tanssillinen ja voimakas tulkinta korostuu
   
JAZZ

Jazztanssi on yksi taidetanssin perustekniikoista. Tunti koostuu lämmittely- ja tekniikkaosuudesta, lattian poikki liikkuvista sarjoista, sekä tanssisarjoista, joille ominaista on kokonaisvaltainen vartalon käyttö, suuntien ja tasojen vaihtelut, monipuolinen rytmiikka ja ikäryhmälle sopiva musiikki. Jazztanssin perusliikemateriaali tulee tutuksi alemmilla tasoilla, ja taitojen karttuessa päästään nauttimaan entistä haastavammista koreografioista, joiden tyylit vaihtelevat monipuolisesti aina lyrical/contemporary jazzista showjazziin, perinteisiin tekniikoihin ja musikaalitanssiin saakka.

Ryhmät:
Jazz I / alkeet (alk. 7v.)
Jazz II / perustaso (alk. 10v. + aloittavat nuoret)
Jazz III / keskitaso (alk. 12v)
Jazz IV / jatkotaso
Jazz V / edistyneet

Varusteet:
Mukavat harjoitusvaatteet joissa vartalon linjat näkyvät, hiukset kiinni ja vesipullo. Mustat jazztossut ja ihonväriset päkiäsuojat (footundeez) kannattaa hankkia viimeistään jazz II tai III ryhmissä.

   
SHOWDANCE Showdance 6-9v alkeet sopii hyvin niin vasta tanssiharrastusta
aloittaville kuin jo kokeneemmillekin tanssin harrastajille, tytöille ja
pojille. Tunneilla tehdään näyttäviä koreografioita, panostetaan
nimenomaan esityksen rakentamiseen ja koreografian harjoitteluun,
hauskaa pitäen ja hyvällä yhteishengellä! Ylle joustavat vaatteet,
hiukset ponnarille ja vesipullo mukaan!

Showdance keskitaso on tarkoitettu jo jonkin verran tanssia
harrastaneille tytöille ja pojille. Kokemusta ei tarvitse olla juuri
showtanssista vaan jazz-, baletti-, nykytanssi ja katutanssit käyvät
yhtä hyvin. Nostoja, hyppyjä, ilmaisua, tarinan kerrontaa tanssin
keinoin ja näyttävän show-koreografian rakentamista. Vauhdikas tunti.
Trikoot ja toppi, hiukset ponnarille ja vesipullo mukaan.

Showdance jatko haastaa jo edistyneemmät tanssinharrastajat rikkomaan
omia rajojaan ja panostamaan esityksen luomiseen ilmaisun kautta.
Akrobaattinen, koko kehoa haastava tunti, poikkilattianmenoja ja
lattiasarjoja, vaikuttavaa tarinan kerrontaa tanssin keinoin. Toppi,
Trikoot ja vesipullo.
   
BEAT BOYS BeatBoys on 7-14 - vuotiaille pojille tarkoitettu oma tanssitunti. Siellä saadaan käyttää kaikkien tanssilajien kirjoa, hyppiä tyylistä toiseen, harjoitella temppuja ja tietenkin opetellaan pitkä koreografia, joka esitetään näytöksessä. Ryhmä on toiminut jo kymmenisen vuotta ja kaipaa uusia harrastajia. Sekä vasta-alkajat että tanssia jo harrastaneet ovat kaikki erittäin tervetulleita uusiksi jäseniksi. Rohkeasti siis kokeilemaan, sillä se ei vielä sido mihinkään. Keskiviikkona 21.8 alkaa BeatBoysin kausi - tule testaamaan!
   
STREET JUNNUT Energinen junnujen oma tunti! Opetellaan pääasiassa hip hopin, mutta myös muiden katutanssilajien perusteita, eri tekniikoita sekä eri aikakausien tyylejä. Tutustutaan katutanssikulttuuriin, tehdään katutanssin akrobatiaa (joita voidaan harjoitella ilman isoja patjoja), huolletaan lihaskuntoa ja tietysti tanssitaan! Tunnilla tarvitaan sisäkengät, kuten tennarit.
   
STREET PERUSTEET Street perusteet -tunnilla perehdytään nimensä mukaisesti katutanssilajien perusteisiin. Street-termi toimii yleiskäsitteenä kaikille eri tanssityyleille, jotka ovat syntyneet ns. ”kadulla”. Streettunnit tanssikeskuksella sekoittelevat katutanssin ja hip hopin eri tyylejä, mm. dancehall, old school, new style ja lyrical hip hop -tyylejä. Tunti koostuu alkulämmittelystä, tekniikkaosiosta sekä vaihtuvista loppukoreografioista jossa päästään fiilistelemään täysillä! Tunnilla tarvitaan sisäkengät, kuten tennarit.  
   
URBAN Urban -tunti on suunnattu jo aikaisemmin tanssia harrastaneille. Tunneilla yhdistellään katutanssin aksentointia, nykytanssin pehmeyttä ja jazztanssin tekniikkaa. Lajien eri tyylejä sidotaan rytmiseen musiikkiin ja omalaatuiseen keholliseen ilmaisuun. Tarkoituksena on vahvistaa tanssijan oman tyylin löytämistä ja lajien yhdistelykykyä; tanssijan monipuolisuutta! Tunnille mukaan sisäkengät, kuten tennarit.
   
CONTEMPORARY Contemporary -tunti on jatko- tai edistyneen tason tunti, jossa syvennetään nykytanssin liikekieltä liikkeen flow’n, painonkuljetuksen ja lattiatekniikan sekä modernin tanssin tekniikoiden kautta. Pyrkimyksenä on vapauttaa tanssijan kehosta eri liikelaatuja ja löytää liikeilmaisuun selkeitä kontrasteja ja tasoja teknisten harjoitteiden, eri tehtävänantojen sekä koreografian kautta.
   
STEPPI Steppi (tap dance) on afro-amerikkalaisesta tanssiperinteestä kehittynyt
monipuolinen ja rytmikäs tanssilaji, joka kehittää tanssijan musikaalisuutta.
Tunneilla opetellaan steppitekniikkaa, soitetaan rytmejä jaloilla ja keholla
sekä tehdään vauhdikkaita tanssisarjoja. Tunneilla on mahdollista tehdä helpotettuja sarjoja, joten vasta-alkajakin viihtyy tunneilla mainiosti!
Steppitunnit sopivat oikein hyvin myös aikuisille. Tasoina alkeet ja jatko.
   
JADE KISARYHMÄT Tunneilla työstetään monipuolisia showtanssikoreografioita, joilla osallistutaan tanssikisoihin ja katselmuksiin. Ryhmiin valitaan tanssijat koetanssin kautta.

Ryhmät kaudella 2019-2020
- Jade Kids (alle 12v.)
- Jade Teens (13-15v.)
- Jade Juniors (14-15v.)
- Jade Dancers (yli 15v.)
- Jade Ensemble (baletin muodostelmaryhmä)

   
Jumps & Turns
(ei ohjelmassa toistaiseksi)
Tunti koostuu lämmittelystä, piruetti- ja hyppytekniikkaa monipuolisesti kehittävistä sarjoista sekä kehonhuollollisista harjoitteista. Tunti sopii oheistunniksi kaikille harrastajille, jotka haluavat vahvistaa tanssitekniikkaansa lähtötasosta riippumatta. Hyödynnämme liikkeistä eri variaatioita jolloin jokaiselle löytyy sopivia uusia haasteita, ja kiireetön ilmapiiri kannustaa kyselemään, kokeilemaan ja työskentelemään ilman paineita.