Jade Dancers

Jade Dancers on Tanssikeskuksen esiintyvä ja kilpaileva tanssiryhmä yli 15-vuotiaille edistyneille tanssijoille

Jade Dancers -ryhmään valitaan koetanssin perusteella tanssijoita, joilta edellytetään vahvaa tanssitekniikkaa, ilmaisukykyä, sitoutumista ryhmään sekä positiivista asennetta ja motivaatiota treenaamiseen. Ryhmän tanssijat treenaavat yhdessä baletin ja jazztanssin viikkotunneilla ja lisäksi heillä on oma Jade Dancers -tunti, jolla harjoitellaan kisakoreografioita. Ryhmän koreografioista vastaa tanssinopettaja Sini Mäenpää.

TANSSIANYTIME-kortilla tanssijat voivat lisäksi käydä kaikilla valitsemillaan lukujärjestyksenmukaisilla tunneilla. Kisoihin ja katselmuksiin osallistutaan tanssijoiden oman kiinnostuksen mukaan n. 4-7 kertaa vuodessa. Ryhmän tanssijoita voi myös tilata esiintymään erilaisiin tapahtumiin.

Jade Dancers ryhmän lisäksi n. 15-vuotiailla ja sitä vanhemmilla edistyneillä tanssijoilla on mahdollisuus esiintyä ja kilpailla esim. nykybaletin tai jazzin koreografioilla Jade Ensemble ja Jade Jazz Team -kokoonpanoissa, joita muodostetaan tanssijoiden oman innostuksen mukaan. Jade-ryhmien tanssijat voivat halutessaan esiintyä myös soolo-, duo- tai trio-kokoonpanoilla ja voivat tilata tätä varten koreografioita tai työstää niitä itse.

Jade -ryhmiä valitaan säännöllisesti valtakunnallisesti merkittäviin katselmuksiin (esim. Arktiset askeleet, Kajaanin koreografiakatselmus, Kuopio Tanssii- ja Soi: Tanssioppilaitokset On Stage, Suomen Kansallisoopperan BalettiPaletti ja NykytanssiPaletti). Myös lukuisat palkintosijat ja kunniamaininnat useista showtanssikilpailuista kertovat Jade-ryhmien korkeasta tasosta. Kisamenestys on kuitenkin vain sivutuote, kun keskiössä on motivoiva ja mielekäs yhteinen harrastaminen laadukkaassa ohjauksessa.

Yksinäinen voikukkapellossa. (yllä, kuva: Ella Kaidesoja)

Pakkanen, Jade Dancers syksy 2016.


Kevään 2014 Jade Dancers Kuopio Tanssii ja Soi -tapahtumassa Jorma Uotisen seurassa


Jade Dancers ryhmää koskevat tiedustelut: