Opettajat

Huom: Tanssinopettajien puhelinnumeroita emme valitettavasti voi julkaista, opettajat voivat itse halutessaan antaa yhteystietonsa oppilailleen

Pinja Piiparinen on kuopiolaissyntyinen ja eniten urallaan Savossa vaikuttanut tanssinopettaja, joka on toiminut monipuolisesti tanssin kentällä niin opettajana, tanssijana kuin myös koreografina. Hän valmistui tanssinopettajaksi pääaineenaan baletti, mutta omaa opetuskokemusta myös jazzista, nykytanssista, kisaryhmistä ja muista oheissisällöistä, esimerkiksi Jumps and turns -tunneista. Pinja on urallaan osallistunut esimerkiksi Kajaani Dance -festivaaliin vuonna 2021 ja hänet nähdään keväällä 2022 Polkuja -katselmuksen raadissa.

Sini Mäenpää on valmistunut tanssijaksi Tukholman Balettakademiesta vuonna 2001 sekä suorittanut tanssinopettajan tutkinnon (AMK) Savonia-ammattikorkeakoulussa keväällä 2017. Hän on työskennellyt freelance-tanssijana Helsingin Kaupunginteatterissa useissa teoksissa, Suomen Kansallisoopperassa, Tanssiryhmä Just Jazzissa, Helsinki Dance Theaterissa sekä mm. Tommi Kitin, Marjo Kuuselan, Reija Wäreen ja Tarja Rinteen teoksissa. Tällä hetkellä esitysohjelmistossa on Virpi Juntin teos Ambedo yhdessä Riku Koskisen kanssa. Sini toimii opettajana mm. Tanssikoulu Liisa Nojosella Porissa, Lappeenrannan Tanssiopistolla, Riihimäen alueella sekä Helsingissä Kansallisoopperan balettioppilaitoksella. Hämeenlinnan Tanssikeskuksella hän on opettanut nykytanssia ja jazzia vuodesta 2003 saakka.

Motto: “Heittäydy ja anna liikkeen puhua”

Jussi Lindroos on perkussiiviseen tanssiin ja lauluun keskittynyt steppiartisti, tuottaja ja freelance-tanssitaiteilija. Hän yhdistää stepin jalkatekniikkaa, kehorytmiikkaa sekä elementtejä afro-amerikkalaisesta rytmimusiikista, jazzista ja kansanmusiikista. Lindroos on esiintynyt menestyksekkäästi niin kotimaassa kuin ulkomailla sekä tehnyt yhteistyötä monien kotimaisten ja ulkomaisten jazz- ja kansanmuusikoiden kanssa. Esiintymis- ja opetustyön ohella Lindroos on tuottanut perkussiivisen tanssin ja elävän musiikin RitmÅbo-esityssarjaa vuodesta 2010 sekä Turku Rhythm We rytmitapahtumia. Lindroos on monipuolinen ja arvostettu steppipedagogi (KM) sekä perkussiivisen tanssin asiantuntija. Jussin steppitunneilla yhdistyvät afroamerikkalainen rytmimusiikki, swing- ja jazztanssilajit sekä musikaalit.

Motto: “There’s no business like show business”

Cinderella Karisukki ohjaa katutansseja sekä K-poppia Tanssi- ja liikuntakeskuksella.
Karisukilla on kokemusta esiintyjänä teatterilavoilla sekä opettajana tanssisaleissa. Viime vuodet hän on koreografioinut ja tanssinut useiden suomalaisten artistien kiertueilla. 
Tunneilla käymme tanssilajin kulttuuria sekä lajin perusteita kooten koreografian. Tärkeänä elementtinä tunneilla on tanssijan kohtaaminen ja yhteisöllisyys. Opettajana Cinderella on kannustava ja energinen moniosaaja


Janos Belik opettaa katutansseja ja siihen liittyvää Hiphop-kulttuuria. Hän on tanssinut katutansseja lähes koko ikänsä ja on kasvanut Hiphop-kulttuurin parissa.
Polku on alkanut eri tanssikouluissa alkuun kunnes vuonna 2006 tanssit alkoivat Tanssi- ja liikuntakeskuksella Breakdancen sekä muiden katutanssien parissa.Myöhemmin hän on kilpaillut SM-tasolla Hiphop- sekä popping ryhmäkilpailuissa.
Hänen tanssityylinsä muovautuu useiden eri Hiphop-lajien ja musiikin rytmeistä.

Nina Lassinen on tanssinut koko ikänsä. Tanssiharrastus alkoi aikoinaan Hämeenlinnan Tanssi- ja Liikuntakeskuksen lastentanssitunneilta jatkuen monipuolisena aikuisikään asti. Lastentanssin ja baletin kautta Nina päätyi jazz-, show- ja nykytanssi pariin, jotka kokee eniten omiksi lajeikseen. Jo nuorena Nina tiesi, että haluaisi tulevaisuudessa työskennellä tanssin parissa. Nina on käynyt vuoden mittaisen tanssitaiteen linjan Keski-Pohjanmaan Kansanopsitossa ja valmistunut sen jälkeen tanssinopettajaksi (AMK) Savonia-ammattikorkeakoulusta vuonna 2014 pääaineenaan jazztanssi. Vuosien varrella Nina on kokeillut monia eri tanssilajeja ja käynyt erilaisia lyhytkursseja aina afrosta ja irlantilaisesta tassista steppiin ja flamencoon. Opetuskokemusta Ninalle on kertynyt jo lukioikäisestä lähtien ja Nina on opettanut kaiken ikäisiä ja -tasoisia oppilaita aina vauvoista vanhuksiin.

Motto: “We’re fools whether we dance or not, so we might as well dance”

Noora Virtanen aloitti Tanssikeskuksella opettajana syksyllä 2008 ja opettaa siellä tällä hetkellä showtanssia ja Beatboys- ryhmää. Noora on opiskellut Helsingissä Metropolia Ammattattikorkeakoulussa ja valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi. Noora opettaa tanssia ja teatteria myös oman koulunsa kautta ympäri sydän-hämettä. Nooran mielestä on tärkeää, että tunneille tullaan hyvillä mielin, uskalletaan puhua opettajalle ja muodostetaan ryhmän kanssa hyvä yhteishenki. Niin ja tietysti se tanssi, joka tuntuu sielun sopukoissa asti!

“Tanssi on meille luontaista, annetaan sille mahdollisuus ja nautitaan sen tuomasta riemusta!”

FM Päivi Salomaa valmistui tanssijaksi Tampereen konservatoriosta vuonna 2009 pääaineenaan jazztanssi ja tanssinopettajaksi (AMK) kolme vuotta myöhemmin Oulun seudun ammattikorkeakoulusta pääaineenaan klassinen baletti. Tanssin tutkimuksen maisteriopinnot (Nordic MA in dance studies) hän suoritti Tampereen yliopistosta samalla kun työskenteli jo päätoimisesti tanssinopettajana ja koreografina. Päivi käy säännöllisesti hakemassa uusia ideoita ja inspiraatiota työhönsä tunneilta ja kursseilta Suomesta ja ulkomailta (New York, Barcelona, Lontoo, Nizza jne.). Päivi opettaa Tanssikeskuksella balettia ja jazztanssia sekä valmentaa Jade kisaryhmiä, jotka ovat menestyneet lukuisissa kisoissa ja katselmuksissa ympäri Suomen. Tunneilla Päivi haluaa inspiroida oppilaitaan hiomaan tanssitekniikkaa ja heittäytymään koreografioihin ja myös inspiroitua itse oppilaiden innokkuudesta!

Motto: “Pienikin ele voi ilmaista paljon!