Jade Juniors & Jade Teens

Jade Juniors ja Jade Teens ovat Tanssikeskuksen esiintyviä ja kilpailevia tanssiryhmiä 12-16 vuotiaille tanssijoille

Jade Juniors ryhmään valitaan koetanssin perusteella teknisesti ja ilmaisullisesti vahvoja tanssijoita, joilla on takanaan jo vuosien aktiivinen kokemus jazzin ja baletin harrastamisesta, sekä motivaatiota harjoitella ja kehittyä edelleen, ja kisata ryhmän kanssa. Monena vuonna aktiivisa yläkouluikäisiä tanssijoita on ollut niin paljon, että Jade Juniors ryhmän rinnalle on muodostettu Jade Teens -ryhmä, joka on toiminut välillä pienryhmänä, välillä siirtymävaiheena Kidseistä Junioreihin, välillä taas rinnakkaisena ryhmänä Juniors-ryhmän kanssa, vain erityylisellä repertuaarilla.

Jade-ryhmien tanssijat treenaavat yhdessä baletin ja jazztanssin viikkotunneilla ja lisäksi heillä on oma tunti, jolla työstetään kisakoreografioita. Ryhmän koreografioista vastaa tanssinopettaja Päivi Salomaa. TANSSIANYTIME-kortilla tanssijat voivat lisäksi käydä kaikilla valitsemillaan lukujärjestyksenmukaisilla tunneilla. Kisoihin ja katselmuksiin osallistutaan tanssijoiden oman kiinnostuksen mukaan n. 4-7 kertaa vuodessa. Jade-ryhmien tanssijat voivat halutessaan esiintyä myös soolo-, duo- tai trio-kokoonpanoilla ja voivat tilata tätä varten koreografioita tai työstää niitä itse.

Jade -ryhmiä valitaan säännöllisesti valtakunnallisesti merkittäviin katselmuksiin (esim. Arktiset askeleet, Kajaanin koreografiakatselmus, Kuopio Tanssii- ja Soi: Tanssioppilaitokset On Stage, Suomen Kansallisoopperan BalettiPaletti ja NykytanssiPaletti). Myös lukuisat palkintosijat ja kunniamaininnat useista showtanssikilpailuista kertovat Jade-ryhmien korkeasta tasosta. Kisamenestys on kuitenkin vain sivutuote, kun keskiössä on motivoiva ja mielekäs yhteinen harrastaminen laadukkaassa ohjauksessa.


One Short Day of Magic, Jade Juniors syksy 2018, (kuva, Antti Vähä, It’s all in jazz)


Breathe in, Dance out, Jade Juniors kevät 2018, (kuva, Lili Nissilä, Vision tanssikilpailu)


Kun on vain toivo, Jade Juniors syksy 2016

Jade Juniors ryhmää koskevat tiedustelut:

Päivi Salomaa 050 5616391 / salomaa.paivi@gmail.com