Tuntikuvaukset

  
BALETTITunnit koostuvat tangossa, keskilattialla ja lattian poikki suoritettavista harjoituksista, jotka kehittävät kehon kannatusta, koordinaatiota, liikkuvuutta sekä tanssillisuutta. Tunneilla painotetaan tanssin perustekniikan vahvaa hallintaa, ja baletti onkin hyödyllinen tukilaji myös muiden lajien harrastajille. Hiomme piruetti- ja hyppytekniikkaa, leikittelemme klassisella liikekielellä ja työstämme monipuolisia koreografioita.

Ryhmät
:
Baletti avoin/perustaso yli 15v. ja aikuisetBaletti I-II / valmistava (7-10v.)
Baletti II-III / alkeet-perus (alk. 10v.)
Baletti III / perustaso (alk. 11v.)
Baletti III-IV / kärkitossutunti
Baletti IV / keskitaso (alk. n. 13v.)
Baletti V / jatkotaso
Baletti edistyneet- Baletti III ryhmästä lähtien on suositeltavaa harjoitella kaksi kertaa viikossa. Tämä mahdollistaa kehon vahvistumisen kärkitossuilla tanssimista varten.

Varusteet
:
Avoin/perustaso yli 15v. ja aikuiset:
– Balettipuku tai ihonmyötäinen toppi ja trikoot, jotta kehon linjaukset näkyvät, sekä pehmeät balettitossut. Balettihame tms. asusteet ja lämmittelyvarusteet myös ok! Hiukset kiinni.Baletti I-II:
– Valkoinen (helmaton) balettipuku, valkoiset tai puuterinsävyiset pehmeät balettitossut sekä sukkahousut. Halutessaan voi lisäksi käyttää balettihametta ja tunnin alussa lämmittelyvarusteita. Hiukset siististi kiinni ja korut pois.Baletti II-III, III, IV, V ja edistyneet:
– Vapaavalintaisen värinen balettipuku (näytöksiä varten vähintään yksi valkoinen ja yksi musta tulisi olla olemassa, ylemmillä tasoilla myös muille väreille on käyttöä) ja puuterin väriset sukkahousut sekä tossut, ja halutessaan balettihame. Myös shortsit ja ihonmyötäiset lämmittelyvarusteet tunnin alussa ok. Hiukset siististi kiinni nutturalla tai esim. lettien avulla (ei ponnarilla!), ja isot korut pois.
  
ESIBALETTITunnilla tanssitaan balettiin painottuvaa lastentanssia, jossa opitaan oman kehon tuntemusta ja hallintaa, sekä musiikin ja rytmin hahmottamista, tanssitekniikkaa ja perusasentoja. Tunti sisältää luovia ja leikkisiä harjoitteita. Ryhmä 5-7 vuotiaille.Varusteet:
Vapaavalintainen tanssipuku, tossut ja vesipullo. Hiukset kiinni ja korut pois.
  
NAPEROTANSSILeikin kautta tutustutaan tanssin perusteisiin. Tilan, muodon, musiikin ja rytmin hahmottamista. Luovia aiheita, jotka johdattavat lasta löytämään oman kehon ilmaisu-mahdollisuudet. Ryhmät 3-4 vuotiaille.
  
LASTENTANSSITutustutaan tanssin perusteisiin. Oman kehon tuntemusta, sekä tilan, muodon ja musiikin hahmottamista. Tanssitekniikkaa ikäkaudelle sopivassa muodossa. Luovia harjoitteita ja improvisointia. Tunti on suunnattu 5-7 vuotiaille.
  
DANCEMIXDancemix on yhdistelmä eri tanssilajeja ikäkaudelle sopivassa muodossa. Tunti tutustuttaa nykytanssiin, jazz- ja showtanssiin, sekä hip hop-tekniikkaan. Tunneilla on improvisointia, koreografisia sarjoja, sekä kehonhuoltoa.
Tunteja on kaksi eri tasoa, 8-10 v. ja 11-13 v.
  
NYKYTANSSITunneilla kehitetään kehon kokonaisvaltaista hallintaa, sekä monipuolisia liikelaajuuksia. Nykytanssissa pyritään syventämään omaa kehon tuntemusta ja etsitään myös omakohtaista vapaata liikettä.
Tasoina sunnuntaisin perus ja keski. Perustyhmän alaikäraja 12 vuotta.
  
NYKY/LYRICAL
JATKO+EDISTYNEET
Tunnilla painotetaan nykytanssitekniikan ohella tanssiteknistä taituruutta ja haastetaan laajojen liikeratojen monipuoliseen käyttöön ja virtaavuuteen. Vahva liikkeellinen ilmaisu ja musiikin inspiroima tanssillinen ja voimakas tulkinta korostuu
  
JAZZJazztanssi on yksi taidetanssin perustekniikoista. Tunti koostuu lämmittely- ja tekniikkaosuudesta, lattian poikki liikkuvista sarjoista, sekä tanssisarjoista, joille ominaista on kokonaisvaltainen vartalon käyttö, suuntien ja tasojen vaihtelut, monipuolinen rytmiikka ja ikäryhmälle sopiva musiikki. Jazztanssin perusliikemateriaali tulee tutuksi alemmilla tasoilla, ja taitojen karttuessa päästään nauttimaan entistä haastavammista koreografioista, joiden tyylit vaihtelevat monipuolisesti aina lyrical/contemporary jazzista showjazziin, perinteisiin tekniikoihin ja musikaalitanssiin saakka.Ryhmät:
Jazz I / alkeet (alk. 7v.)
Jazz II / perustaso (alk. 10v. + aloittavat nuoret)
Jazz III / keskitaso (alk. 12v)
Jazz IV-V / jatkotaso ja edistyneetVarusteet:
Mukavat harjoitusvaatteet joissa vartalon linjat näkyvät, hiukset kiinni ja vesipullo. Jalassa jazztossut (aluksi pärjää myös sukilla), tai joissain koreografioissa päkiäsuojat/footundeez (tai nuorimmilla paljaat jalat).
  
SHOWDANCEShowdance 6-9v alkeet sopii hyvin niin vasta tanssiharrastusta
aloittaville kuin jo kokeneemmillekin tanssin harrastajille, tytöille ja
pojille. Tunneilla tehdään näyttäviä koreografioita, panostetaan
nimenomaan esityksen rakentamiseen ja koreografian harjoitteluun,
hauskaa pitäen ja hyvällä yhteishengellä! Ylle joustavat vaatteet,
hiukset ponnarille ja vesipullo mukaan!

Showdance keskitaso on tarkoitettu jo jonkin verran tanssia
harrastaneille tytöille ja pojille. Kokemusta ei tarvitse olla juuri
showtanssista vaan jazz-, baletti-, nykytanssi ja katutanssit käyvät
yhtä hyvin. Nostoja, hyppyjä, ilmaisua, tarinan kerrontaa tanssin
keinoin ja näyttävän show-koreografian rakentamista. Vauhdikas tunti.
Trikoot ja toppi, hiukset ponnarille ja vesipullo mukaan.

Showdance jatko haastaa jo edistyneemmät tanssinharrastajat rikkomaan
omia rajojaan ja panostamaan esityksen luomiseen ilmaisun kautta.
Akrobaattinen, koko kehoa haastava tunti, poikkilattianmenoja ja
lattiasarjoja, vaikuttavaa tarinan kerrontaa tanssin keinoin. Toppi,
Trikoot ja vesipullo.
  
BEAT BOYSBeatBoys on 7-14 – vuotiaille pojille tarkoitettu oma tanssitunti. Siellä saadaan käyttää kaikkien tanssilajien kirjoa, hyppiä tyylistä toiseen, harjoitella temppuja ja tietenkin opetellaan pitkä koreografia, joka esitetään näytöksessä. Ryhmä on toiminut jo kymmenisen vuotta ja kaipaa uusia harrastajia. Sekä vasta-alkajat että tanssia jo harrastaneet ovat kaikki erittäin tervetulleita uusiksi jäseniksi. Rohkeasti siis kokeilemaan, sillä se ei vielä sido mihinkään. Keskiviikkona 21.8 alkaa BeatBoysin kausi – tule testaamaan!
  
STREET JUNNUTEnerginen junnujen oma tunti! Opetellaan pääasiassa hip hopin, mutta myös muiden katutanssilajien perusteita, eri tekniikoita sekä eri aikakausien tyylejä. Tutustutaan katutanssikulttuuriin, tehdään katutanssin akrobatiaa (joita voidaan harjoitella ilman isoja patjoja), huolletaan lihaskuntoa ja tietysti tanssitaan! Tunnilla tarvitaan sisäkengät, kuten tennarit.
  
STREET PERUSTEETStreet perusteet -tunnilla perehdytään nimensä mukaisesti katutanssilajien perusteisiin. Street-termi toimii yleiskäsitteenä kaikille eri tanssityyleille, jotka ovat syntyneet ns. ”kadulla”. Streettunnit tanssikeskuksella sekoittelevat katutanssin ja hip hopin eri tyylejä, mm. dancehall, old school, new style ja lyrical hip hop -tyylejä. Tunti koostuu alkulämmittelystä, tekniikkaosiosta sekä vaihtuvista loppukoreografioista jossa päästään fiilistelemään täysillä! Tunnilla tarvitaan sisäkengät, kuten tennarit.  
  
URBANUrban -tunneilla yhdistellään katutanssin perusteita ja tyylejä sekä tanssitekniikkaa. Energinen liike sidotaan rytmiseen musiikkiin, ja tarkoituksena on vahvistaa tanssijan oman tyylin löytämistä. Tunnille mukaan sisäkengät, kuten tennarit.
  
CONTEMPORARYContemporary -tunneilla syvennetään nykytanssin liikekieltä sekä tanssitekniikkaa painottaen liikkeen virtausta sekä painonkuljetusta muun muassa lattiatekniikan sekä modernin tanssin tekniikoiden kautta. Pyrkimyksenä on vapauttaa sekä löytää liikeilmaisuun selkeitä kontrasteja teknisten harjoitteiden, tehtävänantojen sekä koreografian kautta.
  
STEPPISteppi (tap dance) on afro-amerikkalaisesta tanssiperinteestä kehittynyt
monipuolinen ja rytmikäs tanssilaji, joka kehittää tanssijan musikaalisuutta.
Tunneilla opetellaan steppitekniikkaa, soitetaan rytmejä jaloilla ja keholla
sekä tehdään vauhdikkaita tanssisarjoja. Tunneilla on mahdollista tehdä helpotettuja sarjoja, joten vasta-alkajakin viihtyy tunneilla mainiosti!
Steppitunnit sopivat oikein hyvin myös aikuisille. Tasoina alkeet ja jatko.
  
Jazz/show/musikaalitanssi aikuisetAikuisille tarkoitettu tanssitunti, jossa tutustutaan jazztanssiin, showtanssiin ja musikaalitanssiin. Tunti koostuu lämmittely- ja tekniikkaosuudesta, lattian poikki liikkuvista harjoitteista ja muutaman viikon välein vaihtuvasta koreografiasta. Avoimen tason tunti sopii sekä aloittelijoille, jotka haluavat haastaa itseään kokeilemaan jotakin uutta tai edistyneemmille, jotka haluavat tutustua uuteen lajiin tai kerrata perustekniikkaa. Tärkein varuste tunnille on avoin mieli ja halu heittäytyä tanssin vietäväksi!
  
Musikaalitanssi nuoret
(alk 10v)
Monen tasoiselle tanssijalle sopiva koreografioihin ja esiintymiseen painottuva tunti, jossa heittäydytään eri musikaalien maailmaan. Tunnit sisältävät koreografioiden lisäksi erilaisia eläytymis- ja esiintymisharjoituksista. Mahdollisuus päästä esiintymään erilaisiin tapahtumiin ja osa kurssilla opetelluista koreografioista on tarkoitus myös kuvata kauden aikana
  
JADE KISARYHMÄTTunneilla työstetään vaihtelevia jazz-, show- ja balettikoreografioita, joilla osallistutaan erilaisiin tapahtumiin ja kisoihin, katselmuksia painottaen. Ryhmiin valitaan tanssijat koetanssin kautta.
Ryhmät kaudella 2021-2022
– Jade Kids (alle 12v.)
– Jade Teens (13-15v.)
– Jade Juniors (14-15v.)
– Jade Dancers (yli 15v.)
  
Jumps & Turns
(ei ohjelmassa toistaiseksi)
Tunti koostuu lämmittelystä, piruetti- ja hyppytekniikkaa monipuolisesti kehittävistä sarjoista sekä kehonhuollollisista harjoitteista. Tunti sopii oheistunniksi kaikille harrastajille, jotka haluavat vahvistaa tanssitekniikkaansa lähtötasosta riippumatta. Hyödynnämme liikkeistä eri variaatioita jolloin jokaiselle löytyy sopivia uusia haasteita, ja kiireetön ilmapiiri kannustaa kyselemään, kokeilemaan ja työskentelemään ilman paineita.