Tuntikuvaukset

BALETTITunnit koostuvat tangossa, keskilattialla ja lattian poikki suoritettavista harjoituksista, jotka kehittävät kehon kannatusta, koordinaatiota, liikkuvuutta sekä tanssillisuutta. Tunneilla painotetaan tanssin perustekniikan vahvaa hallintaa, ja baletti onkin hyödyllinen tukilaji myös muiden lajien harrastajille. Hiomme piruetti- ja hyppytekniikkaa, leikittelemme klassisella liikekielellä ja työstämme monipuolisia koreografioita.

Ryhmät:
Baletin perusteet/avoin taso yli 14v. ja aikuiset
Baletti I-II / valmistava (n. 7-10v.)
Baletti II-III / alkeet-perus (alk. n. 10v. ja nuoret)
Baletti III / perustaso
Baletti IV / keskitaso (alk. n. 13v.)
Baletti V / jatkotaso
Baletti edistyneet

Baletti III ryhmästä lähtien on suositeltavaa harjoitella kaksi kertaa viikossa. Tämä mahdollistaa kehon vahvistumisen kärkitossuilla tanssimista varten.

Varusteet:
Avoin/perustaso yli 15v. ja aikuiset:
– Balettipuku tai ihonmyötäinen toppi ja trikoot, jotta kehon linjaukset näkyvät, sekä pehmeät balettitossut. Balettihame tms. asusteet ja lämmittelyvarusteet myös ok! Hiukset kiinni.Baletti I-II:
– Valkoinen (helmaton) balettipuku, valkoiset tai puuterinsävyiset pehmeät balettitossut sekä sukkahousut. Halutessaan voi lisäksi käyttää balettihametta ja tunnin alussa lämmittelyvarusteita. Hiukset siististi kiinni ja korut pois.Baletti II-III, III, IV, V ja edistyneet:
– Vapaavalintaisen värinen balettipuku (näytöksiä varten vähintään yksi valkoinen ja yksi musta tulisi olla olemassa, ylemmillä tasoilla myös muille väreille on käyttöä) ja puuterin väriset sukkahousut sekä tossut, ja halutessaan balettihame. Myös shortsit ja ihonmyötäiset lämmittelyvarusteet tunnin alussa ok. Hiukset siististi kiinni nutturalla tai esim. lettien avulla (ei ponnarilla!), ja isot korut pois.
Nykybaletti koreografiaNykybaletti tunnilla työstetään koreografioita, jotka yhdistävät klassisen baletin ja nykytanssin tekniikoita ja elementtejä. Tunnilla ei ole lämmittelyä ja siksi suosittelemmekin tätä edeltäviä jumps and turns tunteja lämmittelyksi. Näin voimme keskittää ajankäytön
koreografian työskentelyyn. Jos olet kiinnostunut ilmaisusta, tekniikasta ja koreografioista, niin tämä tunti on juuri sinulle!
K-POPK-pop on energinen tanssilaji mikä kehittää ilmaisukykyä sekä tanssin monipuolista osaamista.
K-pop yhdistelee mukaansatempaavasti commercial dancen, streetin ja showtanssin elementtejä. Tunneilla harjoittelemme erilaisia koreografioita sekä erilaisia tanssisarjoja.
K-pop sopii niin vasta-alkajalle kuin kokeneemmallekin tanssijalle. 
ESIBALETTITunnilla tanssitaan balettiin painottuvaa lastentanssia, jossa opitaan oman kehon tuntemusta ja hallintaa, sekä musiikin ja rytmin hahmottamista, tanssitekniikkaa ja perusasentoja. Tunti sisältää luovia ja leikkisiä harjoitteita. Ryhmä 5-7 vuotiaille.Varusteet:
Vapaavalintainen tanssipuku, tossut ja vesipullo. Hiukset kiinni ja korut pois.
NAPEROTANSSI
3-5v
Lennetään, kuin lintu, sitten yksisarvisen laukka. Hypätään, kuin gaselli ja ryömitään, kuin toukka! Naperoiden tanssissa tanssitaan tarinoiden mukana, opitaan kärsivällisyyttä, oman vuoron odottamista, uusia taitoja ja rohkeutta. Saa näyttää juuri oman tyylinsä, omia temppuja ja opetella koreografiaa. Lopuksi rauhoitutaan taikahuivin avulla. Paljaat jalat tai tossut..
DANCEMIXDancemix 6-8v.
Hauska ja rento tanssitunti, jonka aikana mennään tanssihippoja, isoja hyppyjä, koreografiaa ja vaikka mitä!
Tule reippaasti mukaan! Aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvita. Pidetään hauskaa ja tanssitaan, tanssitaan tanssitaan!!!Paljaat jalat ja vesipullo!


Dancemix 9-12v.
Tällä tunnilla tanssitaan sekaisin kaikkia tyylejä! Voidaan aloittaa jatsilla, käydä luovan tanssin puolella ja lopettaa vaikka discotanssin parissa. Tuntiin kuuluu mm. tanssihippoja, parityöskentelyä, omia tansseja, koreografiaa ja poikkilattian sarjoja. Pidetään hauskaa ja tanssitaan täydellä sielulla. Ei tarvitse olla aikaisempaa tanssikokemusta. Paljaat jalat ja juomapullo mukaan!


Dancemix 13+
Tunti on sekoitus eri tanssilajeja. Vaativampaa tahtia ja liikettä, mutta hauskuus säilyy mukana. Poikkilattian sarjoja, parityöskentelyä, omaa luovaa tanssia, pitkän koreografian opettelua ja uuden oppimista. Mm. Jatsia, kansantanssia, lattaria, rokkia. Kaunista ,herkkää ja koskettavaa tai vauhtia, iskua ja piruettia. Tule rohkeasti mukaan! Jonkinlainen kokemus tanssiharrastuksesta on hyödyksi, mutta tunnilla pärjää hyvin myös motivoitunut aloittaja. Paljaat jalat ja vesipullo mukaan!
NYKYTANSSITunneilla kehitetään kehon kokonaisvaltaista hallintaa, sekä monipuolisia liikelaajuuksia. Nykytanssissa pyritään syventämään omaa kehon tuntemusta ja etsitään myös omakohtaista vapaata liikettä.
Tasoina sunnuntaisin perus ja keski. Perustyhmän alaikäraja 12 vuotta.
NYKY/LYRICAL
JATKO+EDISTYNEET
Tunnilla painotetaan nykytanssitekniikan ohella tanssiteknistä taituruutta ja haastetaan laajojen liikeratojen monipuoliseen käyttöön ja virtaavuuteen. Vahva liikkeellinen ilmaisu ja musiikin inspiroima tanssillinen ja voimakas tulkinta korostuu
JAZZJazztanssi on yksi taidetanssin perustekniikoista. Tunti koostuu lämmittely- ja tekniikkaosuudesta, lattian poikki liikkuvista sarjoista, sekä tanssisarjoista, joille ominaista on kokonaisvaltainen vartalon käyttö, suuntien ja tasojen vaihtelut, monipuolinen rytmiikka ja ikäryhmälle sopiva musiikki. Jazztanssin perusliikemateriaali tulee tutuksi alemmilla tasoilla, ja taitojen karttuessa päästään nauttimaan entistä haastavammista koreografioista, joiden tyylit vaihtelevat monipuolisesti aina lyrical/contemporary jazzista showjazziin, perinteisiin tekniikoihin ja musikaalitanssiin saakka.

Ryhmät:
Jazz I-II / perusteet (alk. 8v. + aloittavat nuoret)
Jazz III / keskitaso
Jazz IV / jatkotaso
Jazz V / edistyneet

Varusteet:
Mukavat harjoitusvaatteet joissa vartalon linjat näkyvät, hiukset kiinni ja vesipullo. Jalassa jazztossut (aluksi pärjää myös sukilla), tai joissain koreografioissa päkiäsuojat/footundeez (tai nuorimmilla paljaat jalat).
SHOWDANCEShow 6-9v. Alkeet
Näyttäviä liikkeitä ja suuria sarjoja, vauhtia, temppuja, poikkilattianmenoja, suuret loikat ja tarkat kädet. Tällä tunnilla otetaan isosti sali haltuun! Et tarvitse aikaisempaa tanssikokemusta. Ilmoittaudu vauhtiin mukaan! Paljaat jalat ja vesipullo.

Show 10-15v. Keskitaso
Näyttäviä liikkeitä ja suuria sarjoja, vauhtia, temppuja, poikkilattianmenoja, suuret loikat ja tarkat kädet. Tällä tunnilla otetaan isosti sali haltuun! Loikat, nostot, kaanonit, parityöskentely, yhtäaikaisuus ja vaikka mitä muuta. Et tarvitse aikaisempaa tanssikokemusta. Ilmoittaudu vauhtiin mukaan! Paljaat jalat ja vesipullo.

Show 16+
Näyttäviä liikkeitä ja suuria sarjoja, vauhtia, temppuja, poikkilattianmenoja, suuret loikat ja tarkat kädet. Tällä tunnilla otetaan isosti sali haltuun! Loikat, nostot, kaanonit, parityöskentely, yhtäaikaisuus, piqué, release, lattia, fouette yms. Tarvitaan aiempaa tanssikokemusta tai aloittelijalta vahvaa motivoitunutta työskentelyä. Ilmoittaudu vauhtiin mukaan! Paljaat jalat ja vesipullo.
BEAT BOYSTämä on 6-14 -vuotiaille tarkoitettu poikien oma tanssiryhmä. Tyylilaji vaihtuu alati ja huumori on tärkeässä osassa. Bassoa, vauhtia, tarkkoja laskuja, rytmiä ja vahvaa koreografiaa. Omia tansseja, haasteita ja hyvää ryhmätyötä! Tule rohkeasti mukaan! Paljaat jalat ja vesipullo!
KATUTANSSIOpetellaan pääasiassa hip hopin, mutta myös muiden katutanssilajien perusteita, eri tekniikoita sekä eri aikakausien tyylejä. Tutustutaan katutanssikulttuuriin, siihen linkittyvään tanssiakrobatiaan, huolletaan lihaskuntoa ja tietysti tanssitaan! Tunti koostuu alkulämmittelystä, tekniikkaosiosta sekä loppukoreografioista. Tunnilla tarvitaan sisäkengät, kuten tennarit.
 BREAKDANCEBreakdance tunneilla perehdytään lajin perusteisiin kuten kehonhallintaan, hiphop-kulttuuriin sekä freestyle/battle tanssiin.
Tunneilla keskitytään lajinomaisiin ylhäällä tehtäviin toprock askeileisiin sekä alhaalla tehtäviin footwork liikkeisiin.
Lajiin kuuluu atleettisia freeze sekä powermove liikeitä, joita varten tehdään kehonhuoltoa sekä akrobatia harjoituksia.
Breakdanceen kuuluu vahvasti battle/freestyle elementit, joita harjoitellaan tunneilla sekä etsitään oman kehon liikettä musiikin tahtiin lajin omaisesti.

Varusteet: kengät, kyyner-/polvisuojat, treenimatto sekä vesipullo.
STEPPISteppi (tap dance) on afro-amerikkalaisesta tanssiperinteestä
kehittynyt monipuolinen ja rytmikäs tanssi- ja musiikkilaji, joka
kehittää tanssijan musikaalisuutta. Steppi tunnetaan muun muassa musikaalielokuvista, rytmikkäistä showesityksistä sekä nykyään myös konserteista itsenäisenä perkussiivisena tanssi- ja
musiikkilajina.
Tunneilla harjoitellaan stepin jalkatekniikkaa, opetellaan soittamaan rytmejä jaloilla ja keholla sekä tehdään kivoja ja sopivan vauhdikkaita tanssisarjoja. Steppitunnit sopivat niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Myös aikuisille on tarjoutunut tästä lajista kiva ja innostava uusi harrastus. Tunneilla on mahdollista tehdä helpotettuja sarjoja, joten eri-ikäiset ja vasta-alkajakin viihtyy mainiosti mukana. Tasoina alkeet ja jatkotasot.
Showjazz/musikaali aikuisetAikuisille tarkoitettu tanssitunti, jossa tutustutaan jazz- ja showtanssiin sekä musikaalitanssiin. Tunti koostuu lämmittely- ja tekniikkaosuudesta, lattian poikki liikkuvista harjoitteista, sekä vaihtuvista loppukoreografioista. Avoimen tason tunti sopii sekä aloittelijoille, jotka haluavat haastaa itseään kokeilemaan jotakin uutta tai edistyneemmille, jotka haluavat tutustua uuteen lajiin tai kerrata perustekniikkaa. Tärkein varuste tunnille on avoin mieli ja halu heittäytyä tanssin vietäväksi!
JADE KISARYHMÄTTunneilla työstetään vaihtelevia jazz-, show- ja balettikoreografioita, joilla osallistutaan erilaisiin tapahtumiin ja kisoihin, katselmuksia painottaen. Ryhmiin valitaan tanssijat koetanssin kautta.
Jumps & TurnsJumps and turns on omanlainen oheisharjoittelutunti, jossa keskitytään kehittämään pyörimis- ja hyppimistekniikkaa, unohtamatta tanssillisuutta tai ilmaisullisuutta. Tunnilla pääpaino on jazztanssin ja modernin tanssin tekniikoissa, mutta erilaisia elementtejä ja vaikutteita näkyy myös muista lajeista. Tuntiin sisältyy lämmittely, erilaiset tekniikka- ja voimaharjoitteet, sekä tietysti tanssilliset yhdistelmät. Lukujärjestyksessä tuntia on kahta eri tasoa. Tervetuloa hyppimään ja pyörimään!